01_front
02_living room
03_stair
04_family room
05_kitchen COVER PHOTO
06_dining room
07_bathroom
08_rear
3before
01_front thumbnail
02_living room thumbnail
03_stair thumbnail
04_family room thumbnail
05_kitchen COVER PHOTO thumbnail
06_dining room thumbnail
07_bathroom thumbnail
08_rear thumbnail
3before thumbnail

Perched at the end of a cul-de-sac this house has surprising glimpses across the bay to San Francisco. The house had been butchered over the years; odd porches and mismatched add-ons; the entire second floor was one room; and very small windows peeking above a dominant porch roof offered zero curb appeal. The homeowners found the house in this ramshackle state, rolled up their sleeves and did much of the remodel work themselves. We reworked the floor plan throughout, extended the house in multiple directions, and removed part of the porch roof to achieve larger, projecting windows. New expanses of glass take in the views and light from all sides. The combined living space spills out to the rear among a series of garden and hangout levels.

Photography by Paul Dyer