Sanchez_17
front view
Sanchez_09
STAIRCASE
FIREPLACE
WALNUT CLADDING
SLIDING DOORS
LIVING ROOM
MASTER BEDROOM
MASTER BATHROOM
6before
Sanchez_17 thumbnail
front view thumbnail
Sanchez_09 thumbnail
STAIRCASE thumbnail
FIREPLACE thumbnail
WALNUT CLADDING thumbnail
SLIDING DOORS thumbnail
LIVING ROOM thumbnail
MASTER BEDROOM thumbnail
MASTER BATHROOM thumbnail
6before thumbnail

This shingle house sits high on one of San Francisco’s hills with panoramic views. It had been loved for 100 years but was in need of serious upgrades from foundation to roof. We opened up the floor plan, extended the top floor to create a larger master suite, and cantilevered a deck off the living area. The vaulted ceilings and expansive sliding doors at each level create a bright, lofty experience. Composed of a simple palette of woods, slate and glass, the remodeled house feels modern yet retains the warmth and scale of its hilltop bungalow origin. Radiant heat, recycled and natural finish materials are some of the project’s sustainable features.

Photography by Paul Dyer